Skip to content

4. klass käis õppekäigul Tartu Ülikooli Spordihoones ja Tõravere Observatooriumis

Ekskursiooni spordihoones viis läbi kehalise kasvatuse õpetaja Maris Tamm. Oma aktiivset tegevust alustasime akrobaatikasaalis, kus hoidsime tasakaalu võimlemispallidel. Seejärel suundusime poksisaali, kus saime end välja elada poksikottidel. Tutvust tegime ka jõusaaliga, kus proovisime erinevaid raskusi tõsta.

Edasi suundusime korvpallisaali, kus tegime korvpallitreeneri käe all tutvust korvpallimänguga. Tribüünidelt jälgisime Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna treeningut. Viimasena külastasime kergejõustikuhalli. Seal hüppasime kõrgust ja panime end proovile riistvõimlemises ning lisaks jooksime hallis veel ühe suure ringi.

Pärast Spordihoone külastust suundusime juba Tõravere Observatooriumi poole. Seal külastasime kõigepealt stellaariumi. Tutvusime Marsi pinna maketiga ja vaatasine läbi ühe väikese ava ka Orioni tähtkuju. Nägime meteoriidi tükki, mis kaalus 270 kg. Tegime mudeli abil selgeks, kuidas Maal vahelduvad aastaajad, öö ja päev. Uudistasime Põhjamaade suurimat teleskoopi, mille peapeegli läbimõõt on 1,5 meetrit ja teleskoop kaalub 40 tonni. Sellega saab uurida tähti ja planeete.

Tutvusime ka eestlaste tuntud satelliidiga ESTCube-1, galaktikate ja udukogudega. Õues määrasime Päikesekella abil kellaaja ja vaatasime Päikesesüsteemi maketti, kus iga elupuu tähistas üht planeeti. Lõpuks tegime peamajas tutvust ka kivimosaiikkaardiga ja seal paiknevate tuntumate tähtede ning tähtkujudega.

Oli sisukas, tore ja liikumisrohke päev!
Tekst ja fotod: õpetaja Signe Tennisson