Skip to content

8.-12. oktoober möödus Juhan Liivi nim. Alatskivi Koolis Erasmus+ tähe all

Projekti „Welcome to my Family“ raames kohtusid Eesti, Rumeenia, Türgi ja Itaalia partnerkoolide õpilased ning õpetajad. Nädala jooksul toimus palju põnevaid ettevõtmisi: tutvuti kohaliku elu-oluga Alatskivil, külastati lossi, loodusrajal õpiti tundma Kalevipoja lugusid ning muid meie kultuurile omaseid mütoloogilisi tegelasi ning tavasid.

Teisipäeval käisid õpilased Kolkjas vanausuliste kombeid uurimas, pärastlõunal said külalised õppetunni pulmakombestikust ning õhtul nauditi üheskoos kontserti „Hingetuli“, millest võtsid osa kõik partnerkoolid, kohalikud taidlejad ja ka Alatskivi kogukond.

Kolmapäeval pidasime maha tõsise linnuselahingu Viikingitekülas, millele järgnes lepitav jalutuskäik Tallinna vanalinnas koos õpetaja Anne Ala huvitavate lugudega.

Nädala kõrghetkeks oli aga ehe eestipärane pulm-etendus Liivi Muuseumis, mille sünnile aitasid kaasa nii koolipere, Liivi Muuseumi inimesed, vanemad kui ka kohalik kogukond.

Suur tänu kõikidele, kes selle töömahuka, kuid põneva nädala elluviimiseks oma nõu ning abi pakkusid ja projektitegevustes kaasagi lõid. Suur kummardus meie kooli vapratele õpetajatele, kes segadust täis ajale vaatamata suutsid pakkuda põnevaid tegevusi kõikidele meid külastanud õpilastele.
Eriline tänu kuulub aga meie tublidele ja julgetele õpilastele ning lastevanematele, kel oli julgust ja suurt südant oma kodu vahetusõpilastele avada.

Usun, et saadud kogemus oli igati rikastav ning nii mõneski mõttes silmi avav. Õpime ju eelkõige läbi isikliku kogemuse ja loodan, et Erasmuse nädal puudutas paljusid.
Aitäh teile kõigile!

Projekti peakoordinaator
Alatskivi Kooli õppejuht Helen Paju

Welcome to my Family 2018