Skip to content

11-12. klassi õpilaste õppereis

4-15.märtsil käisid 11-12.klassi õpilased projektinädala “Märka looduse ärkamist” raames Tartus õppeekskursioonidel.
Emakeelepäeva alguses võtsime suuna Chemicum. Seal näidati meile ülikooli õpperuume, saime spetsialistitelt küsimusi esitada, samuti tutvustati meile sisseastumistingimusi ja räägiti elust ülikoolis.
Kõigil oli väga põnev. Järgmisena läksime me Tartu Ülikooli Loodusmuuseumi. Seal oli meie programmi teemaks “Elu areng Maal”, meile peeti üks pikk loeng, kus tuletasime meelde põhikoolis õpitud.
Peale loengut, oli meil endil võimalus tutvuta erinevate eksponaatidega geoloogiasaalis, kus tutvustati Maa ning planeedi elustiku arengulugu alates Suurest Paugust kuni tänase päevani. See oli kindlasti päeva parim osa.

20170315_090034

15.märtsi alustasime oma teekonda samuti Loodusmuuseumist, kus seekord oli teemaks “DNA”. Seekordne loeng oli kindlasti palju huvitavam, saime ise banaani DNAt uurida, see meeldis kõigile väga. Loengule järgnes tutvumine teiste eksponaatidega, sel korral käisime elurikkuse saalis, kus sai ülevaate eluslooduse mitmekesisusest ning selle päritolust. Ka seekord oli väga põnev. Edasi suundusime A. Le Coq õlletehasesse, kus meile tutvustati ruume, kus valmivad tooted, ning saime oma silmaga näha kuidas toimub tootmine. Samuti tutvustati meile A. Le Coqi ajalugu, näitati kuidas valmis õlu vanasti.
Ekskursiooni lõpus saime maitsta erinevaid tooteid.
20170315_125358