Skip to content

Toredad koolipäevad Tartus

14. märtsil külastas 6. klass Tartu Loodusmuuseumi, kus tutvuti Eesti maavaradega püsinäitusel ja õppekollektsioonis. Uuriti praegu toodetavaid ja ajaloolisi maavarasid, määrati maavarasid töölehe abil. Pärast seda võis loodusmuuseumis ringi jalutada ja teiste püsiekspositsioonidega tutvuda.

15. märtsil alustati koolipäeva Tartu Loodusmajas, kus giid andis ülevaate sellest, millega loodusmajas tegeldakse, tutvustas seal kasvavaid eksootilisi taimi, loodusmajas elavaid loomi ja linde. Kõige elavamat huvi pakkusid veekilpkonnad, turteltuvid ja mitmed närilised.
Loodusmajast suunduti edasi AHHAA teaduskeskusesse, kus kõigil oli võimalus omale meelepärast nutikust ja osavust arendavat tegevust leida ning teadusteatri etendust „Särisev elekter” jälgida. Need kaks päeva klassiruumist eemal pakkusid toredat vaheldust teadmiste omandamisel.

Õp. Heli Roosma