Skip to content

Juhan Liivi nim Alatskivi Kooli põnev perenädal tõi majja teadust ja spordirõõmu

Alatskivi koolis toimus 8.–12. mail perenädal, mille teemaks oli teadus ja sport. Mitmekülgne nädal pakkus kooliperele võimalust sukelduda teaduse ja spordi telgitagustesse ning ammutada uusi teadmisi ja oskusi. Perenädal oli täis põnevaid esinejaid ja tegevusi, mis kõnetasid erinevaid klasse.

Esimeseks külaliseks oli Piibe Koemets, kes jagas 4.–6. klassidele kogemusi ja õpetusi akende ja mööbli restaureerimisest. Ta tutvustas õpilastele, kuidas saab vana eset uuele elule aidata, andes praktilisi näiteid sellest, kuidas toimub esemete puhastamine ja kuidas neid taastatakse.
Orienteerumise maailma avas 1.–3. ja 7.–8. klasside õpilastele Taivo Tali. Õpilased said näpunäiteid ja teadmisi orienteerumisest Eestis ja mujal maailmas.
Matkamise võlusid tutvustas kogu kooliperele Sergei Jasjukevitš, õpilased said teada, kuidas valmistuda matkaks, millist varustust on vaja kaasa võtta ning milliseid ohutusreegleid tuleb matkal järgida.
6.–9. klassidele tutvustas jahilaskmise kunsti Ivar Pärn. Ta jagas oma kogemusi jahilaskmise võistlustest ning tutvustas relvade ja laskemoona tüüpe.
Liisi Värv rääkis 2.–3. klassidele oma uurijatööst, lisaks said õpilased võtta sõrmejälgi.
Perenädala raames külastas kooli LOOGLAB, kes tutvustas 8. ja 9. klassidele DNA eraldamist kiividest.

Perenädala sündmuste kõrval toimus 11. mail 8. klassi õpilaste poolt korraldatud kontsert. Kontserdil esinesid Alatskivi Kunstide Kooli ja Juhan Liivi nim Alatskivi Kooli õpilased rahvatantsu, luuletuste, laulude, kitarri- ja klaveripaladega. Lisaks esines meile naisansambel ALPATA .

9. klassi õpilased võtsid 12. mail enda kanda kogu koolile orienteerumise korraldamise, pakkudes kõigile võimalust osaleda lõbusas ja seiklusrikkas orienteerumisvõistluses.

Perenädal oli õpilastele suurepärane võimalus õppida uusi teadmisi ja oskusi, näidata oma loovust ning juhtida kogu kooliperele mõeldud üritusi. Kontserdil ja orienteerumisvõistlusel osalemine tõestas õpilaste suurepärast meeskonnatööd, juhtimisoskusi ning korraldamisvõimet.

Alatskivi kooli perenädal on näide sellest, kuidas kooli saab muuta elavaks ja kaasavaks õpikeskkonnaks, mis pakub õpilastele mitmekesiseid õppimisvõimalusi.
Koolipere ootab juba põnevusega järgmist perenädalat ning uusi võimalusi avastamiseks ja õppimiseks erinevates valdkondades.

Juhan Liivi nim Alatskivi Kooli õpilasesindus