Skip to content

Kooliolümpiamängud toimusid seekord “mullis”

20. septembril algasid meie koolis traditsioonilised kooliolümpiamängud. Mängud toimusid tulenevalt olukorrale vabariigis teistsugusena kui tavapäraselt. Kõik olümpiaalad sooritati nn “mullis” ehk kehalise kasvatuse tundide ajal. Puudusid tavapärased riigid ning ei toimunud ka tavapärast rongkäiku ja olümpiakülade ehitamist. Siiski toimus 21. septembri hommikul pidulik avamine kooli sisehoovis, kus heisati olümpiahümni saatel lipp ning loeti enne nii sportlaste- kui ka kohtunike olümpiavanne. Järgneva paari nädala jooksul osaleti tundide ajal erinevatel spordialadel: kiir- ja pikamaajooks, täpsusvise korvpallide ja discgolfi ketastega ning kuulitõuge ja pallivise. Arvestust peeti poiste ja tüdrukute hulgas ning erinevates vanuseklassides: 1.-3. klass, 4.-6. klass ja 7.-9. klass. Olümpiamängude pidulik lõpetamine toimus oktoobri alguses taaskord sisehoovis. Jagati medaleid, diplomeid ja auhindu ning tehti ühispilt. 5. klass saab olümpiamängude raames külastada ka Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumit. Oli teistsugune, kuid väga sportlik ja hariv olümpia.

Olümpiamängude tulemused leiad SIIT!

Olümpiamängude läbiviimist toetas Eesti Olümpiaakadeemia.

Tekst: Kristjan Kallavus ja Maris Tamm