Skip to content

Mardiskäimine

Alatskivi koolis on kombeks saanud, et just kolmanda klassi õpilased maskeerivad end mardisantideks, käivad klassist klassi, tutvustavad kombeid, uskumusi ja ennustusi, mängivad ja tantsivad. Lapsed valmistasid ette usinasti mardipäeva kava: harjutasid laule, uurisid, missugused ennustused on selle tähtpäevaga seotud, otsisid erinevaid mõistatusi, mida pererahva käest küsida ja valmistasid maske. 9. novembri hommikul asusid koolist lasteaia poole teele 3.b klassi mardisandid ja 3. a klassi mardisantideks maskeeritud lapsed suundusid vallamaja poole. Sealt lahkusid mardisandid heade soovide, tänusõnade ja lubadusega järgmisel aastal taas külla tulla. Kui lasteaias ja vallamajas oli käidud, suundusid mardisandid tagasi koolimajja. Koolimajas sandid trallitasid ning jagasid õnne ja teadmisi kõikidele õpilastele ja töötajatele. Mardisandid kuulutasid välja, et kahe nädala pärast tulevad kadrisandid!

Tekst ja pildid õp. Ave Otterklau ja Grete Hantson

Mardipäev (2018)