Skip to content

Jäämäed Nina külas ja Lahepera järv

Neljapäeval, 19.aprillil käis 5. ja 7. klass õppekäigul uudistamas rüsijääst mägesid. Mäed olid tekkinud Nina külla majaka juurde. Esmalt rääkis õpetaja Ingrid Laur, kuidas jäämäed siia tekivad. Saime teada, et jäämäed tekivad Nina külla seetõttu, et kevadel on Peipsil sellise suunaga tuuled, mis jää just seal kaldasse ajavad. Edasi said õpilased juba ise jäämägedele ronida ja sealt kauneid vaateid Peipsi järvele nautida. Lõpuks tehti veel üks ühine lõbus pilt. Siis suunduti Lahepera järve äärde, kus vaadeldi vaateplatvormilt binoklitega järvele saabunud linde, uuriti järves elavaid selgrootuid loomi, kes on paljudele lindudele toiduks ja tutvuti Lahepera järvega.
Õpilastele meeldis väga jäämägedel ronida, mis sest, et paljudel olid jalad läbimärjad ja vaadelda järve ääres linde ning otsida vees elavaid selgrootuid loomi. Kõik see tegi selle päeva meeldejäävaks. Õppekäik oli väga äge, tore oli klassikaaslastega koos tegutseda.

Tekst ja fotod: õpetaja Signe Tennisson
Jäämäed Nina külas ja Lahepera järv