Skip to content

Valge kaardi päev

6. aprillil tähistati Eesti Olümpiakomitee eestvedamisel valge kaardi päeva, mille raames Eesti sportlased, spordiinimesed ja kõik soovijad näitavad koolikiusamisele valget kaarti ning kutsuvad üles kiusamisele vahele astuma.

Päeva tähistamise algatasid Rahvusvaheline Olümpiakomitee ja ÜRO nime all International Day of Sport for Development and Peace. See päev räägib sellest, kuidas sport suudab ühiskonda paremaks muuta – spordil on jõud inimesi ühendada, dialoogi arendada ning mõistmist ja hoolivust luua.

Päeva sümboliks on valge kaart - kui punane kaart tuleb spordis välja tõsise rikkumise eest, siis 6. aprillil näitavad spordiinimesed üle maailma valget kaarti, mis sümboliseerib tolerantsust, hoolimist ja positiivsust.

Kiusamine on Eesti noorte jaoks suur probleem. Erinevate uuringute andmetel kogeb kooliaasta jooksul kiusamist keskmiselt viiendik Eesti õpilastest, nooremate laste seas lausa iga neljas. Valge kaardi päeval tahame öelda neile, kes kiusamist pealt näevad, et palun sekkuge - just pealtnägijate reaktsioonidest sõltub kõige enam, kas kiusamine jätkub, võimendub või lõppeb. Igaüks meist saab kiusamist peatada!

Ka meie kool võttis päevast osa ning näitas koolikiusamisele valget kaarti!

Õp. Kristjan Kallavus