Skip to content

Lemmikloomad bioloogia tunnis

Reedel, 6.aprillil külastas 8.klassi bioloogia tundi õpetaja Julija koos oma kahe Aafrika hiidteoga. Olime bioloogia tunnis just hiljuti õppinud tigusid. Nüüd saime oma silmaga näha, millised üldse need hiidteod välja näevad. Õpetaja Julija rääkis meile huvitavaid lugusid tigude eluviisist, nende kodadest, hoolitsemisest, paljunemisest ja toitumisest. Muidu pidid teod sellel ajal väga rahulikud olema, aga meie tunnis muutusid teod isegi väga aktiivseks. Oli põnev jälgida vahetult nende liikumist, söömist ja hingamist. Oma silmaga saime näha, millised näevad välja hiidtigude munad. Saime teada, et teod ei tohi soolaga kokku puutuda, muidu võivad hukkuda.
Meile sai selgeks, et lemmikloomad, kes võetakse perre nõuavad tema omanikult ikka väga palju vastutust ja pühendumist. Kohtumine hiidtigudega pakkus meile erilise elamuse.

Tekst: 8.klassi õpilased
Fotod: Signe Tennisson
Lemmikloomad bioloogia tunnis