Skip to content

Pühadeehtes koolimaja

Kellelegi meist ei meeldi pingeread ja kohtade jagamised, kui just pole tegemist spordivõistlustega. Aga kas pole kena, kui pühadeehtes koolimaja märkavad ka teised – mitte ainult koolipere ise, kes ju enda jaoks selle ilu loob.
Kõik klassid on selleks aega võtnud ja oma kunstimeelt kasutanud. Väga mõnus oli need üle vaadata ja imestada, mille peale oli tuldud.
II korrusel jõudis laste omalooming luuletuste ja erinevate tehnikate näol koridorigi, rääkimata ustest, mis tervitasid meeleolukalt kogu majas.
Algklassides oli põnev leid laste labakäest järgi tehtud väljalõigetest kuused ja 2. A klassil päkapikud ja jõuluvanad. Kõik need klassid olid eksponeerinud imelisi kunstitöid erinevates tehnikates. 3. klass sai näidendis olevaid kuuski kasutada ka klassi metsaistutamiseks.
Maitseka, lihtsa ja väljapeetud kujundusega paistsid silma 4., 7. ja 8. klass. Seitsmendikel olid ainulaadsed puust disainkuusekesed ja männipärg, abiturientidel mitmemõõtmelised ja imekaunid lumehelbed. Kirjandusklassile kohaselt olid nad välja pannud 6. klassi loodud tundelised talvehaikud. Võiksite lugeda!
Efektne kujunduselement on aknamaalingud, mis aitavad talvemeeleolu luua ka siis, kui lumi peaks ära sulama. Ohtralt hangesid ja piiluvaid päkapikke oli 8. klassis ja väga romantilised olid ka II A ja V. klassi aknad.
Metsakuuski ja plastkuuski oli umbes pooleks ja toredad olid kõik. Eriti küütles ja sädeles 12. klassi jõulupuu. Kunstkuuskedest aga oli kaunima dekooriga kaheksandike oma.

Aitäh kooliperele – oli, mida vaadata!

Teie raamatukogu
Anne Toome ja Aili Annast