Skip to content

12. klass Tartu Vanglas ja Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumis

12.aprillil külastas 12.klass koos õpetaja Anne Alaga Tartu Vanglat. Õppekäigu ajal tutvustati meile vangla hooneid ja ruume. Nägime spordisaali, raamatukogu,  uusikaklassi, kunstiklassi, kabelit, vangikonge ja jalutusruume.
Giid jutustas väga huvitavalt vangide elust ja tegevustest. Saime teada, et vanglas  ehtib range kord. Kuid need vangid, kes sellest kinni peavad, saavad oma  haridusteed jätkata ja huvialadega tegeleda.
Tõdesime lõpuks, et kõige suurem väärtus on siiski vabadus. Ei tahaks kunagi sinna asutusse vangina sattuda, kuid vanglaametniku töö peale võiks küll mõelda.
Lisaks vanglale külastasime ka Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumit, kus tutvusime Eesti ja maailma spordi ajaloo ja tänapäevaga. Saime proovile panna oma  reaktsioonikiiruse, tunda ennast spordikommentaatori või staadioniteadvustajana ning sooritada lõpetuseks mälumäng. Meie õnneks toimus muuseumis samal ajal Eesti järelkasvukoondise tutvustus ning meil õnnestus kohtuda nii tulevikulootuste kui ka vanade tegijatega, eesotsas jalgpallur Mart Poomi ja male suurmeistri Kaido Külaotsaga. Põnevaid elamusi sellest päevast jagus meile kõigile!

õpetajad Anne Ala ja Kristjan Kallavus