Skip to content

Õppeekskursioon Soomaale

5. a ja b klassid osalesid KIK-i kaudu organiseeritud õppekäigul Soomaa Rahvusparki, kus saime osa programmist "Teistmoodi seeneretk."
Läbi ürgmetsa ilmelise kõdusoometsa kulgeval Kuuraniidu õpperajal õppisime tundma vana metsa väärtusi, puudel kasvavaid torikulisi ja nende olulisust ökosüsteemis. Vaatlesime ja õppisime tundma vanadel puutüvedel kasvavaid puuseeni - millised seened nad õigupoolest on, millest toituvad, kellele nad looduses vajalikud on, kas ka inimesel neist kasu on jpm. Samuti räägiti metsa elu- ja aineringetest (süsiniku-, lämmastiku- ja veeringe) ning veel saime teada, kuidas kasutatakse Soomaal ligi saja aastaseid  haabasid, mida on seal metsades palju kasvamas.
Tänu kaunile sügisesele ning päikselisele ilmale oli põlismetsaalune põnev ja pisut salapäranegi.

Lapsed avaldasid samuti oma mõtteid pärast õppekäiku.
Liisi: Mulle meeldis Soomaal: metsas jalutada, mängida seene äratundmise mängu, tornis ronida, vaadata loodust ja seeni uurida. Mulle meeldisid ka bussisõidud. Kuid mul oli natuke kahju, et me ei saanud rohkem kohti Soomaal näha. Mulle meeldis see film ka, sest siis sain rohkem ja ilusamaid kohti Soomaal näha, kui me praegu nägime.

Kertu: Mulle meeldis Soomaal väga. Ma sain teada, et puu peal võib kasvada ka sammal ja ka seeni. Sain teada erinevaid seeneliike ja milliseid tohib süüa. Nägin isegi ühte väga ilusat kärbseseent ja pilvikut. Tahaks veel Soomaale minna. Tore oli, aga oleks tahtnud rabasse minna ka. Film oli ka väga tore ja sain uusi asju Soomaast teada. 

Germo: Mulle meeldis rahvuspargi loodus. Mulle ei meeldinud pikk sõit. Mulle jäi kõige rohkem meelde film. Ma õppisin uusi seeni tundma.

Tekst: 5.klasside klassijuhatajad Katre Sarap ja Ingrid Laur ning 5.b õpilased
Rohkem pilte ja põhjalikumalt lugemist 5.b kl blogis https://lapsedjaopetaja.blogspot.com/