Skip to content

Iisaku Looduskeskuses Keskkonnaameti õppeprogramm „Looduskaitse – mis see on?“ (KIKi toetusel)

Neljapäeval, 3. oktoobril osalesid Alatskivi kooli 5. ja 8. klass Keskkonnaameti õppeprogrammis ,,Looduskaitse- mis see on?”. Kui kõik oma kapipõhjadest soojad sokid, sallid, kindad ja karupüksid üles olid leidnud, oli aeg bussi astuda ja Iisaku looduskeskuse poole teele asuda. 

Esimesena läksime me ranniku-äärsele maastikukaitsealale, kus tegime pooleteise kilomeetri pikkuse jalutuskäigu Valaste joa juurde. Nõrganärvilisi ja kõrgusekartjaid ootas seal ees hirmus, aga samas imeilus jalutuskäik kõrgest trepist üles, mille jooksul paljud oma telefoni galeriid uute piltidega täiendada otsustasid.

 Pärast kerget lõunapausi reisisime me koos Toila Oru parki, kus saime  nalja heita väga veidrate muhklike puude üle. Pargis oli veel uhke Oru lossi aed, mille peale jällegi paljud telefonide kaamerad imetlusega välja võtsid. Pargis saime me väga palju uut teada ka seal kunagi asunud lossi ajaloost.

Kui me lõpuks imeilusast pargist välja olime saanud, suundusime bussiga erinevaid Ida-Virumaal asuvaid järvi vaatama. Seal saime me õppetunni vee liigse tarbimise kohta, kui giid meile järvede ajaloost jutustas.

Oma õppekäigu lõpetasime me sealsamas, kust meie reisikene alanudki oli - Iisakus. Kuid seekord läksime me looduskeskuse asemel hoopis vaatetorni juurde, mille otsa kõik usinalt ronida otsustasid. Sealt avanes meile imekena vaade metsale ja põldudele, mis torni ümbritsesid.

Lõppkokkuvõttes meeldis kõigile see elamusterikas matk Ida-Virumaa kaunis looduses ja olen kindel, et koolitundide asemel eelistasime me kõik värske õhu käes natuke ringi tatsata.

Hella Hildegard Niitra 
8.klass