Skip to content

On läinud aastad, hetked ilusad…

Kolmapäeval, 20. juunil oli meie koolis pidulik päev. Kooli lõputunnistuse said viimase 66. lennu 12. klassi lõpetajad. Lõpetajaid oli kokku 9 õpilast. Kuus neidu ja kolm vaprat musketäri. Aktusel peeti palju kõnesid. Avakõne pidas abiturientidele direktor .
Lõpetajaid tervitas 47. lennu vilistlane Alo Kurvits lauluga. Klassijuhatajad meenutasid ühiselt koos veedetud aastaid. Lõpetaja esindaja tänas vanemaid ja õpetajaid. 65. lennu esindajad Elo Kook ja Ketriin Laumets iseloomustasid igat lõpetajat nii nagu nad neile olid kooliajast meelde jäänud. Lõpetajatele soovis head Peipsiääre vallavanem.
Iga lõpetaja sai kooli poolt endale kingiks eritellimusel 2000.aastal kunstnik Viive Kuksi poolt loodud Juhan Liivi nim Alatskivi Keskkooli graafilise lehe. Graafilist lehte on ainult 100 eksemplari ja seda on kingitud vaid erilistele inimestele ning eriliste teenete eest. Need vilistlased on erilised.
Selles päevas oli nii rõõmu kui ka kurbust.
Iga asi saab ükskord otsa. See aga ei tähenda, et oleks lõpp. Me ei tea, mis on veel ees, me ei tea seda kunagi. Kooliajal on omad lood. Lood, mida olijad hoiavad, tulijad täiendavad ja minejad mäletavad. Need lood said lõpusignatuuri. Kõik need lood on kirjutatud siia, nende koolimaja seinte vahele ja elavad edasi kõigis meie mõtetes.

Ikka peab olema kindel,
et ilusaim lend on veel ees,
et säravaim sõnum on varjul
pisut ka enese sees...
Soovime kogu koolipere poolt meie abiturientidele tuult tiibadesse, kõrget ning säravat lendu ja pehmet kukkumist!

Tekst: õpetaja Signe Tennisson
Fotod: Dairi Pärn
12.klassi lõpuaktus (2018)