Skip to content

4. klassi matk Kallastele

Kui 9. klassi õpilased 8. juunil koolimajas eksamit kirjutasid, võttis neljas klass ette matka Kallastele. Matk sai alguse Alatskivilt, kus sõitsime bussiga Pusi peatuseni ning sealt jätkasime teekonda ilusa kuid tuulise ilmaga juba jalgsi. Teepeal arutasime möödunud kooliaasta muresid ja rõõme ning pidasime plaani, mida järgmisel aastal üheskoos ette võtta. Samuti proovisime, kuidas rohuliblest heli kätte saab. Mõnel see õnnestus, mõnel veel mitte. Kallastel tegime esimese peatuse pankrannikul, kus nautisime ilusaid vaateid Peipsi järvele. Järgnes lõuna Kallaste keskväljakul pärast mida suundusime randa 12. meetri kõrguse vaatetorni juurde, kus kõik soovijaid käisid vastavalt oma võimetele erineva kõrgusega platvormidel. Kuna tegu oli siiski koolipäevaga, ei puudunud õpilastele ka ülesanded. Nii pidid nad võistkondadesse jagatuna rannaliivale joonistama Eesti kaardi. Tagasiteel külastasime ka poodi ning lõbus ja seiklusrohke matk oligi lõppenud.

Tekstja fotod Kristjan Kallavus
4. klass Kallastel