Skip to content

Õppekäik kaevandusmuuseumisse

6. mail käis 3. klass Kohtla- Nõmme kaevandusmuuseumis. Ekskursiooni käigus kehastusime kaevuriteks pannes pähe kiivri ning selga kaevurikuue ning laskusime maapinnast kuni 8 meetrit allpool asuvatesse kaevanduskäikudesse. Astusime tõeliste kaevurite kunagistes jalajälgedes ja saime osa nende igapäevasest tööelust niisketes ja hämarates tingimustes.
Allmaaretke jooksul astusime läbi erinevatest kaevurite maa-alustest tööpaikadest, sõitsime tõelise maa-aluse kaevurirongiga ja tutvusime mitmesuguse maa-aluse tehnika ning kaevandustehnoloogiatega.

Teel Kohtla- Nõmmele oli meil võimalus käia Jõhvi politsei territooriumil, kus meile tehti kiire ekskursioon: tutvustati liiklusbussi, räägiti politseiniku tööst, näidati arestikambrit ja mootorrattaid, millega patrullis käiakse. Lõpus kostitati meid kommidega ning jagati igaühele kaardike, mille abil kontrollida, kas pere jalgrattad vastavad nõidmistele, et nendega ohutult liigelda. Aitäh Jõhvi politsei töötajatele!

Tekst ja pildid Eve Tammeorg

mde