Skip to content

4.klass külastas Eesti Rahva Muuseumi

21.märtsil külastas 4.klass Eesti Rahva Muuseumi. Kuna on Eesti Vabariigi 100. juubeliaasta ning meie kool osaleb projektis “Welcome to my Family”, oli meiegi eesmärgiks tutvuda eestlaste ja teiste soome-ugrilaste kommete, traditsioonide, tööriistade, rahvariiete ning ehetega. Väga sõbraliku ja asjaliku giidi – muuseumipedagoogi Diana juhendamisel tutvusime näitusega „Rahvarõivas on norm igal aastaajal” ning valmistasime igaüks endale voolimismassist preesi, mille kaunistasime litrite ja pärlitega. Edasi viis meie tee soome-ugri rahvaste elu-oluga tutvuma. Oli tore üllatus, sest meie ekskursiooni juhtis udmurdi rahvusest giid Natalja, kes tutvustas õpilastele meie sugulasrahvaste tegemisi, pulmakombeid ning mitmeid udmurdikeelseid sõnu ja mänge. Päev ERM-is oli huvitav ning möödus kiiresti.
Enne kojusõitu külastasime veel Tagurpidi maja.
Juba mitu korda on meil ekskursioonidel ja õppekäikudel kaasas olnud lapsevanem Veikko Vulf.
Suur tänu talle abi eest!
Õp. Urve Koolman
20180321_094527