Skip to content

Kolmanda klassi tegemised.

1. novembril osalesime AHHAA teaduskeskuses õppepäeval „Meeled ja tajud”. Õppepäev sai alguse töötoaga salalaboris, kus tuletasime meelde koolis õpitut meelte ja meeleelundite kohta. Selles töötoas testisime oma meeli. Näiteks haistmismeelt erinevaid lõhnu nuusutades. Saime teada, et maitse muutub, kui midagi süües nina kinni pigistada. Nii ei tundunudki sool nii soolane.
Järgmisena osalesime teadusteatris „Aju paljaks”, kus räägiti meile aju tööst. Oma etteaste seal tegid Alvar ja Miia Marii, kes osalesid katses.
Peale söögipausi jagunesime gruppidesse. Pidime saalis lahendama erinevaid uurimusülesandeid õpitoas kuuldu kohta. Need tulid meil päris hästi välja.
Õppepäev lõppes salalaboris kokkuvõtte tegemisega. Nutitelefone kasutades tuli meil vastata erinevatele küsimustele ning täita tagasiside küsimustik.
Enne koju minekut saime veel saalis ringi vaadata.
Päev oli õpetlik ja huvitav.

3. novembril saime võimaluse külastada Apollo kino, kus vaaatasime loodusfilmi „Roheline universum”. Film jutustas metsast, kus nägime nii tuntuid kui ka vähem tuntuid metsaelanikke. Äratundmist oli palju, sest olime neid loomi loodusõpetuses õppinud.
Filmi eriseanss oli organiseeritud FSC Reede Õnneliku metsa päevast osavõtjatele. Meile naeratas loosiõnn ning meie klassi foto valiti välja. Kinokülastus oli auhinnaks.
Meiga oli mõlemal üritusel kaasas Martini ja Mairoldi ema. Aitäh talle!

„Sõber Karu” programmi raames toimub meie klassi laste seas heategude ja heategijate märkamine. Sellega alustaime oktoobris. Iga nädalaselt teeme kokkuvõtted nii heategijate kui ka nende märkajate kohta. Usinamad märkajad ja heategijad saavad väikese tänukirja. Kuu lõpus on suurem kokkuvõte.
Esimesel nädalal oli märkajate hulk tagasihoidlik, kuid nüüd on see hoogu juurde saanud ning teiste heategude märkajaid on palju.
Oktoobrikuu tublid heategijate märkajad olid Kaire Muinasmaa, Martin Nikitkin, Liisa Tollimägi ja Angelina Larionova. Kõige rohkem heategusid tegi Miia Marii Kiisel.

Tekst ja fotod Eve Tammeorg