Skip to content

Peipsi järve päev Kallastel

19. mail korraldas Kallaste kool Peipsi järve päeva, mille teemaks sellel aastal oli  Köök ja Ettevõtlus”. Tegemist oli ühe väga toreda üritusega, kus osalesid peale Alatskivi kooli lisaks veel Tamsalu gümnaasium, Tartu Aleksander Puškini kool, Kohtla-Järve Maleva kool ning Annelinna gümnaasium.
Meie koolist osalesid 5. klassi õpilased Eneli Semilarski, Hella Hildegard Niitra ja Albert Laasmaa.
Eelneva kodutööna tuli igal koolil ette valmistada powerpoint esitlus, mille teemaks oli tutvustada kodule lähimat veekogu ja elust selle ümber (kultuur, ajalugu, tööstus, äri, hotellid, kohvikud, muuseumid jne).

Pärast esitlust jätkus päev erinevates töötubades. Õpilased olid jagatud viite erivasse võistkonda. Esimesena ootas meid kunsti töötuba, kus pidi ära värvima ja huvitavalt kujundama vana autorehv, mis hiljem Kallaste lasteaeda lastele mängimiseks viiakse.
Edasi ootasid meid vanasõnad ja erinevatest mõistatustest, mis osutusid päris keeruliseks.
Väga tore töötuba oli see, kus õpilased pidid välja mõtlema omale kohviku, selle menüü ja hiljem oma toite tutvustama. Seejärel suundusime võileibu meisterdama. Ülesandeks oli valmistada ilusaid, eriliste kaunistustega võileibu, mis ka hiljem ära söödi.
Samuti tehti meile ekskursioon ajalootoas, mis on kohalikku ajalugu tutvustav muuseum, kuhu on üles seatud vanausuliste tuba asjakohase mööbli, laua ja ikooniga ning majapidamise ning kalanduse jaoks vajalikud asjad.

Oli väga tore päev ja järgmisel aastal osaleme kindalsti uuesti.

Maiki Hint

IMG_1102