Skip to content

3. ja 7. klassi õppekäik TÜ Loodusmuuseumi ja Vanemuise teatrisse

Reedel, 10.märtsil külastasid 3. ja 7. klass Tartu Ülikooli Loodusmuuseumi, kus osaleti erinevates õppeprogrammides. 3. klass osales õppeprogrammis „Loomad ja nende jäljed”. Tutvuti Eesti loomadega, nende eluviisi, toitumise ja jälgedega. Uuriti loomade nahku, koljusid ja tegevusjälgi. Õpilased koostasid ka loomade jäljeraamatu, mille igaüks sai endale koju kaasa võtta.
7.klass osales õppeprogrammis „Kahepaiksed ja nende kaitse”. Tutvuti erinevate Eesti kahepaiksete tunnustega, eluviisi ja kaitsega. Õpiti määrama kahepaikseid, kasutades pildimaterjali, video- ja helilõike ning määrajaid. Loodusmuuseumi püsinäitusel tehti õpitust kokkuvõtteid ning määrati erinevate konnade häälitsusi.
Edasi suunduti kõik koos Vanemuise teatrisse Kollase kassi töötuppa „Kipsmaski valmistamine”. Töötoas tutvustati ajaloo eri perioodide põnevaid maskitüüpe ja nende kasutamist teatrikunstis. Õpilased jagati paaridesse üks 3.klassi õpilane oli paaris 7.klassi õpilasega. Koos hakati vaheldumisi üksteisele kipsmarlist pool- või täismaske tegema, mille sai endale hiljem koju kaasa võtta. Kokkuvõttes oli üks väga lõbus, lahe ja huvitav koolipäev leidsid õpilased. Suurimad tänud ka 3.klassi õpilase Venriko Vulfi isale, kes meiega kogu selle päeva kaasa tegi.
Tekst: õpetajad Signe Tennisson ja Urve Koolman
IMG_7522

IMG_7565