Skip to content

Külalisõpetaja põhikooli füüsikatundides

„ESTCube on sellel kevadel enda teaduse populariseerimise projektiga ringreisil üle terve Eesti. Eesmärgiks on võimalikult paljudele noortele selgitada, miks on kosmos tähtis tuleviku teema ja millega tegeleb meie omaenda Eesti satelliidi programm ESTCube. Meie sihtrühmaks on peamiselt just väiksemad koolid igas Eesti nurgas, et teadmised jõuaks kõigini. Seoses sellega pakume Teile võimalust kutsuda noori ja entusiastlikke ESTCube tiimi liikmeid endale kooli rääkima.” Sellise huvitava pakkumisega kirja saatis Karl Reinkubjas Eesti Tudengisatelliidi Sihtasutusest. Pärast registreerimist võttis ühendust ESTCube-2 liige Sirelin Sillamaa, kes oli rõõmuga nõus tulema 19. aprillil 8. ja 9. klassi füüsika tundi esinema.
Teema oli põnev - Eesti on kosmoseriik! Õpilased kuulasid suure huviga, kuidas Eesti esimene satelliit ESTCube-1 ehitati Eesti tudengisatelliidi programmi raames ja 7. mail 2013
Guajaana kosmodroomilt Prantsuse Guajaanas Kourous Euroopa Kosmoseagentuuri kanderaketiga Vega Maa orbiidile viidi. Saadi teada andmeid esimese tehiskaaslase suuruse, ehituse, ühenduse pidamise jpm kohta ning ka seda, et juba testitakse ESTCube-2 tehnoloogiat. Suurt põnevust pakkus ning hulgaliselt küsimusi tekitas reaalse elu võimalikkus Kuul ja Marsil. Olid igati harivad, uusi teadmisi andvad tunnid. Aitäh Eesti Tudengisatelliidi Sihtasutusele.

Õp. Ingrid Laur