Skip to content

Hoolivus ja sallivuspäev

12. detsembril tähistasime koolis rahvusvahelist sallivuspäeva (16.11), mis on ühtlasi ka ÜRO teemapäev. Päeva eesmärgiks on parandada inimeste heaolu ja julgustada sallivust, austust ja dialoogi eri kultuuride, inimeste ja organisatsioonide vahel.

Meie kooli sallivuspäeva eesmärgiks oli teadvustada hooliva, sõbraliku, salliva, kaasava ja positiivsema koolikeskkonna tähtsust – parima hariduse saab koolis, kus on nii õpilastel, kui ka õpetajatel hea olla ning on sõbralik meeleolu. Tolerantne koolikeskkond ja õpilaste enda aktiivne osavõtt selle loomisel muudab hariduse omandamise palju nauditavamaks.

Sellel õppeaastal liitus 6.klass Eesti Noorsootöö Keskuse programmiga „Hooliv klass”. Selle programmi raames õpiti kogu klassiga meeskonnatöö oskusi kujundavaid tegevusi.

Teisipäeval oligi kogu klassil võimalus teemakohaste mängude õpitoas oma teadmisi ja oskusi edasi anda 1.-9. klassile. Mängiti meeskonnamänge, nagu õhupallimäng, toolide mäng, sipelgapesa jne. 3. klass valmistas rühmatööna toredad „Hoolivuse puu”plakatid, mida võib näha II korruse koridoris. I korruse fuajees on suur paberstend, kuhu kõik klassid ja ka õpetajad kirjutasid kaaslastele häid sõnu, soove ning sõbralikke sõnumeid.

12. klass vaatas geograafia tunnis MTÜ Mondo rände- ja pagulasteemalisi dokumentaalfilme „Üle mere” (Norra 2015) ja „Tundmatu territoorium” (Šveits 2013). Kuidas suurendada ühiskonnas kooseksisteerimist, sallivust ja hoolivust? Neid küsimusi arutlesid abituriendid essees.

Meie, UNESCO ühendkooli teemapäevade projekti tegevusi toetab ja rahastab MTÜ Mondo, Välisministeeriumi arengu- ja humanitaarabi ning Haridus- ja Teadusministeerium.

Aitäh toetajatele! Suured tänusõnad 6. klassile, nende klassijuhatajatele ja ka kogu kooliperele teemapäeva eduka läbiviimise eest.
Jaapani vanasõna ütleb: "Üks lahke sõna võib anda soojust kolmeks talvekuuks".

Projekti töörühma nimel õp. Ingrid Laur

IMG_0100