Skip to content

Tean tulest

Tulekahju on kergem ennetada kui kustutada. Iga inimene saab palju teha, et tema ümbrus oleks võimalikult tuleohutu. Mida nooremas eas ennetustööd alustada, seda tõhusam see kindlasti on.

31. märtsil külastas Alatskivi keskkooli 3. klass kohalikku päästekomandot, et osaleda projektis” Tean tulest”. Varasemalt oldi tarkusi ammutatud 2015.a. projektist „ Tulest targem”.

Õpilastele esines Lõuna Päästeameti Alatskivi Päästekomando ülem Varmo Laumets. Õppus koosnes esitluse vaatamisest/kuulamisest, aktiivsest arutelust, tuleohtlike materjalidega ning käepäraste tulekustutusvahenditega tutvumisest, tule leviku video vaatamisest/küsimustele vastamisest ja päästeauto võimalustega tutvumisest. Teada saadi, et päästekomando ühes vahetuses töötab korraga kolm päästjat. Kuna päästjatel oli rahulik päev, väljakutseid polnud, siis oli õpilastel võimalus ka kogu meeskonda oma silmaga näha ja neile küsimusi esitada. Päästeautot tutvustas 31. märtsi päästekomando vahetuse ülem Enn Lõhmus.

3.klassi teadmised tulest olid head, kuid vajasid kordamist. Varmo Laumets rõhutas, et lapsed saavad ise kontrollida suitsuandurite olemasolu ja töökorras olekut ning vanematele nende vajadust meelde tuletada. Samuti peaksid kõik teadma oma aadressi ning oskama juhatada teed koduni.

Huvitav ja õpetlik õppekäik oli kindlasti vahelduseks tavalistele klassitundidele.

Tänan kogu 3.klassi nimel Alatskivi päästekomando töötajaid, kes teevad rasket ja tänuväärset tööd ning leiavad aega ka lasteaia ja keskkooli lapsi õpetada õnnetusi ennetama ja kriitilistes olukordades käituma..

3.klassi õpetaja
Urve Koolman

IMGP4261